In 1989 ben ik, na tien jaar pianoles, gaan zingen. Ik heb drie jaar les gehad bij Corrie Gerrets van de muziekschool in Rotterdam. Vanaf 1992 heb ik bij diverse koren en ensembles gezongen, waaronder  het Nederlands Theaterkoor/Koor van het Nederlands Ballet onder leiding van Nicolas Mansfield. Vier jaar heb ik gezongen bij het octet Musiqu’ amis van Aart Bergwerff in Brielle.

Op aanraden van onder anderen Charles de Wolff ben ik mij gaan toeleggen op het solistisch zingen.  Ik heb daartoe contact gezocht met Hans van den Hombergh die ik in 1993 bij Toonkunst Rotterdam had leren kennen. Sinds medio 2000 heeft Hans mij gecoached.  Les in de techniek van het zingen heb ik bij verschillende mensen gehad . Sinds 2005 heb ik, op advies van Marien van Nieukerken, les van Charlotte Riedijk in Haarlem.

Ik heb inmiddels een ruime solistische ervaring opgedaan. Vóór 2003 was dat op amateur niveau. Daarna heb ik gewerkt met o.a. Johan van de Camp, Anneke Huitink, Felix van den Hombergh, Koos van Beurden , Piet Hulsbos en Kees Glaubitz.
Bij deze dirigenten heb ik o.a. gezongen: de rol van Ismaele in Verdi’s Nabucco en de tenorsoli in o.a.  La petite Messe Solennelle van Rossini,  The Messiah van Händel,  Mis in C van Mozart, Navidad Nuestra van Ramirez. Daarbij heb ik een tiental malen de tenorsolo gezongen in  Cantates van Bach.
Recent heb ik als (koor) solist meegewerkt aan de opera Attima van Constant van de Wall onder de regie van David Prins.